Η CURRENT Athens είναι μία πλατφόρμα μη ιεραρχικής προώθησης της σύγχρονης τέχνης.

Ταξιδεύοντας και αναζητώντας τις μορφές στο χρώμα

Είσοδος: Δωρεάν
Open studio: 03.05.2018, 10:00
03.05.2018-25.05.2018
Προσθήκη στο ημερολόγιο 2018:05:03 10:00:00 2018:05:25 21:44:00 Europe/Athens Ταξιδεύοντας και αναζητώντας τις μορφές στο χρώμα Ταξιδεύοντας και αναζητώντας τις μορφές στο χρώμα - More informations on /el/events/event/1231-taxideuontas-kai-anazitontas-tis-morfes-sto-chroma Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό παρουσιάζει τα ζωγραφικά έργα της Δήμητρας Τσιριγώτη και της Ειρήνης Αγιακάτσικα – δύο σύγχρονων Ελληνίδων εικαστικών – με τίτλο «Ταξιδεύοντας και αναζητώντας τις μορφές στο χρώμα».

Η Ειρήνη Αγιακάτσικα παρουσιάζει εμπορικά καράβια που ταξιδεύουν ή παραμένουν ακίνητα, φθαρμένα από τον χρόνο. Απεικονίζοντας τα, γοητευμένη από τις ατέρμονες διαδρομές τους, αποδίδει μέσα από την πλούσια παλέτα της  τον δυναμισμό και την ομορφιά τους.

Η ζωγράφος/αγιογράφος Ειρήνη Αγιακάτσικα γεννήθηκε στη Ρόδο και σπούδασε Οικονομικά και Διεύθυνση Επιχειρήσεων στο DEREE College στην Αθήνα. Από νεαρή ηλικία, επηρεασμένη από την οικογένεια της (μητέρα ζωγράφο), υπερίσχυσε  η αγάπη της για την ζωγραφική. Μαθήτευσε σε καταξιωμένα καλλιτεχνικά εργαστήρια επί σειρά ετών. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις στην Αθήνα και στη Ρόδο, τόπο καταγωγής της.

Η Δήμητρα Τσιριγώτη μετά από αισθητικές αναζητήσεις και μετάβαση σε φάση ωριμότητας εστιάζεται στις ανθρώπινες φιγούρες που αιωρούνται στο μεταίχμιο της ύπαρξης και του ονειρικού. Ο χώρος και ο χρόνος προσεγγίζονται από την εικαστικό με ιδιαίτερη έμφαση στο χρώμα και μέσα από αλλεπάλληλες εναλλαγές χρωμάτων δημιουργεί μορφές χωρίς χαρακτηριστικά. Είναι μία μέθεξη στην σύνθεση και στην εξαΰλωση.

Η εικαστικός Δήμητρα Τσιριγώτη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Σχολή Δοξιάδη. Είχε καθηγητές τους Μυταρά, Ζουμπουλάκη και Γεωργιάδη. Αργότερα μαθήτευσε σε εργαστήρια γνωστών και διακεκριμένων ζωγράφων. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και σε δύο ατομικές.

Κοινό στοιχείο στο έργο των δύο καλλιτέχνιδων είναι ότι δεν υπάρχουν τα όρια, τα σύνορα, ο χώρος και ο χρόνος. Έργα πλούσια χρωματικά και δυναμικά αλλά συγχρόνως εύθραυστα και ζωντανά.

Ταξιδεύοντας και αναζητώντας τις μορφές στο χρώμα