Η CURRENT Athens είναι μία πλατφόρμα μη ιεραρχικής προώθησης της σύγχρονης τέχνης.

Σύμβολα μιας Απομονωμένης Ψυχής

Επιμέλεια: Ελίζα Γερολυμάτου
Είσοδος: Δωρεάν
Εγκαίνια: 09.05.2019, 20:00
10.05.2019-24.05.2019

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00-18:00
Τετάρτη: 13:00-20:00

Προσθήκη στο ημερολόγιο 2019:05:09 20:00:00 2019:05:24 23:00:00 Europe/Athens Σύμβολα μιας Απομονωμένης Ψυχής Σύμβολα μιας Απομονωμένης Ψυχής - More informations on /el/events/event/2216-sumvola-mias-apomonomenis-psuchis Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα Ελίζα Γερολυμάτου

Τον Μάιο η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό φιλοξενεί το ζωγραφικό έργο της εικαστικού Άνθιας Μαζαράκη με τίτλο «Σύμβολα μιας Απομονωμένης Ψυχής».

Κεντρικό θέμα-άξονας του έργου είναι οι πόλεις σαν σύμβολα ενός απεριόριστα ανοιχτού σύμπαντος που συνεχώς αλλάζει - μιας διάτρητης πολυπλοκότητας που όμως οδηγεί τον άνθρωπο στην απομόνωση. Σύμβολα μετάλλαξης μιας ζωής που ζήσαμε αλλά και που ονειρευτήκαμε, λαχταρήσαμε αλλά και φοβηθήκαμε. Μιας ζωής που ίσως δεν ζήσαμε. Σύμβολα νοσταλγίας για τα κεκτημένα που ίσως δεν είχαμε ποτέ - μιας ψευδούς επάρκειας. Οι πλούσιες, έντονες χρωματικές αντιθέσεις και τα γεωμετρικά σχήματα είναι τα μέσα που χρησιμοποιεί η εικαστικός για να οριοθετήσει τη δυναμική των πόλεων και να αναπαραστήσει αναμνήσεις, εικόνες, εμπειρίες και προσωπικά βιώματα. Οι αμοιβάδες συμβολίζουν τη δημιουργία, την ελπίδα, το μέλλον που με την συνεχή εναλλαγή τους υπερνικούν την υπαρξιακή μοναξιά του σύγχρονου ανθρώπου.

Η Άνθια Μαζαράκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά και πήρε MBA από το New York University. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στα οικονομικά στο University Assas Paris II. Ταυτόχρονα παρακολούθησε μαθήματα ελεύθερου και αρχιτεκτονικού / γραμμικού σχεδίου στο Parsons School of Design και στο Τ.Ε.Ι Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης. Είναι οικονομολόγος και εικαστικός (ζωγράφος). Είναι η δεύτερη της ατομική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό, ενώ έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις σε γκαλερί του εξωτερικού. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ.

Η έκθεση οργανώνεται από τον «Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού» του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού(Ο.Κ.Α.Π.Α.).

Σύμβολα μιας Απομονωμένης Ψυχής