Η CURRENT Athens είναι μία πλατφόρμα μη ιεραρχικής προώθησης της σύγχρονης τέχνης.

Onassis Stegi in Athens Pride Week

Είσοδος: Δωρεάν
Εκδήλωση: 31.05.2019, 09:00
31.05.2019-08.06.2019

31.05-02.06.2019 | Προβολή "Faster than Light"
03.06.2019 | Παρουσίαση της online καμπάνιας #vgeskaipes
08.06.2019 | Athens Pride Parade 2019

Προσθήκη στο ημερολόγιο 2019:05:31 09:00:00 2019:06:08 21:18:00 Europe/Athens Onassis Stegi in Athens Pride Week Onassis Stegi in Athens Pride Week - More informations on /el/events/event/2361-onassis-stegi-in-athens-pride-week Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών-Ίδρυμα Ωνάση

Όλα είναι Θέμα Παιδείας. Η Στέγη διαχρονικά παίρνει θέση για τα αυτονόητα κοινωνικά ζητήματα που θα έπρεπε, αλλά δεν είναι δεδομένα, πυροδοτώντας συζητήσεις, αμφισβητώντας στερεότυπα και παλεύοντας κόντρα στην καταπίεση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Μέρος της αποστολής και του λόγου ύπαρξης της Στέγης είναι ο σεβασμός στη Διαφορετικότητα, η έμπραξη στήριξη της LGBTQI+ κοινότητα και η διαρκής μάχη για Δημοκρατία, Ισότητα και Δικαιοσύνη.

Το 15ο Athens Pride, με σύνθημα «Ο δρόμος έχει την δική μας ιστορία», είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου. Η ΣΤΕΓΗ ετοιμάζει μια σειρά δράσεων, καλώντας κάθε άνθρωπο να παλεύει για το δικαίωμα της έκφρασής του, με ένα περίπτερο ενημέρωσης στο Σύνταγμα, με την έκδοση ενός βιβλίου στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου, με την προβολή μιας ταινίας με live perfomance και με την υποστήριξη της online καμπάνιας #vgeskaipes ενάντια στις διακρίσεις.

Λίγες μέρες πριν από το Athens Pride Parade 2019, θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα του “Faster than Light” των Kentaro Kumanomido και Thomas Anthony Owen, της ταινίας που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με μέλη της LGBTQI+κοινότητας -ανάμεσα στους οποίους και ο Ζακ- η οποία συνοδεύεται από μια live performance με καλλιτέχνες της τοπικής drag σκηνής.

Σε συνέχεια της εκδήλωσης I’ m Positive στο περίπτερο της Στέγης, στην πλατεία Συντάγματος, θα υπάρχει υλικό ενημέρωσης για την μέθοδο προφύλαξης PrEP, η οποία προστατεύει από τον ιό HIV. Με το σύνθημα #I’ m Positive συνεχίζεται η συνεργασία της Στέγης με τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή».

Στην πλατεία Συντάγματος, κάτω από το μεγάλο ουράνιο τόξο του περιπτέρου της Στέγης, θα πωλείται το βιβλίο για τον Ζακ Κωστόπουλο, το οποίο συνεκδίδει η ΣΤΕΓΗ του Ιδρύματος Ωνάση με τον εκδοτικό οίκο "Το Ροδακιό". Το βιβλίο «Ζακ / Zackie Oh» θα είναι διαθέσιμο για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για τη ζωή του drag περφόρμερ και οροθετικού ακτιβιστή και να στηρίξει οικονομικά την οικογένειά του στον αγώνα για τη νομική δικαίωση του άδικου θανάτου του. Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στη ΣΤΕΓΗ.