Η CURRENT Athens είναι μία πλατφόρμα μη ιεραρχικής προώθησης της σύγχρονης τέχνης.

Innerscapes

Επιμέλεια: Ελίζα Γερολυμάτου
Είσοδος: Δωρεάν
Εγκαίνια: 10.10.2019, 20:00
10.10.2019-08.11.2019

Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00-17:00
Τρίτη: 10:00-18:00
Τετάρτη: 12:00-20:00

Προσθήκη στο ημερολόγιο 2019:10:10 20:00:00 2019:11:08 02:00:00 Europe/Athens Innerscapes Innerscapes - More informations on /el/events/event/2487-innerscapes Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα Ελίζα Γερολυμάτου

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό εγκαινιάζει στις 10 Οκτωβρίου στις 8 μμ την ατομική έκθεση ζωγραφικής της σύγχρονης Ελληνίδας εικαστικού Αναστασίας Γρυλλάκη με τίτλο: «INNERSCAPES».

«...Ακαθόριστα αλλά οικεία φυσικά τοπία, απαλά ονειρικά χρώματα με ασυνήθιστη ένταση και ένα αίσθημα γαλήνης εν μέσω μιας υπαρξιακής αναταραχής. Στην τέταρτη ατομική της έκθεση, η εικαστικός και σκηνογράφος Αναστασία Γρυλλάκη αφήνει πίσω της τη θεατρική σκηνή για να δημιουργήσει ένα δισδιάστατο περιβάλλον προσωπικής αφήγησης που γενναιόδωρα προσφέρεται στον παρατηρητή ως χώρος προβολής υποκειμενικών προβολών και ενοράσεων. Οι προσωπικές σκηνογραφίες της Γρυλλάκη συνδυάζουν τη χρωματική και απτική τόλμη των σπρέι graffiti με την ευθραυστότητα των παραδοσιακών γιαπωνέζικων χαρτιών δημιουργώντας, με τη βοήθεια πληθώρας άλλων υλικών μέσων, ευμεγέθη εικαστικά σύμπαντα από φόρμες, κίνηση και φως που εμπνέονται από τη ζωτική μεταβλητότητα των στοιχείων της φύσης. Η ενότητα Innerscapes, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος της, αποτελεί μια απόδραση προς τα μέσα, μια συνειδητή περιήγηση στο ασυνείδητο που στόχο έχει την επίτευξη μιας εσωτερικής ηρεμίας που θα εξισορροπήσει τις δυνάμεις του αστικού χάους...»
(Γιαλένα Κλειδαρά - Επιμελήτρια)

Η Αναστασία Γρυλλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ecole Nationale Superieure de Beaux Arts με καθηγητή τον Vladimir Velicovic με εξειδίκευση στο σχέδιο. Η πρώτη της ατομική έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου στο Ψυχικό. Ακολούθησαν ατομικές εκθέσεις στην γκαλερί Ζυγός στην Αθήνα και στο Πολιτιστικό Κέντρο Ξάνθου στην Ήπειρο. Επίσης μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις: όπως στη Πινακοθήκη Πιερίδη, γκαλερί Δίμιτο-Κρήτη, Jim Thomson Group - Αθήνα, Gallery K London. Παράλληλα και μέχρι σήμερα συνεχίζει να εξελίσσει το concept "art2where" δουλεύοντας με ανακυκλώσιμα χρηστικά αντικείμενα και ρούχα. Το 2004 σαν Head Designer σχεδίασε και δημιούργησε τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ της "Κλεψύδρας" για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Από το 2004 μέχρι και το 2012 δούλεψε σαν σκηνογράφος και ενδυματολόγος για μια σειρά θεατρικών και χοροθεατρικών παραστάσεων στο Εθνικό Θέατρο, στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, στο Altera Pars Theatre, για το Φεστιβάλ Αθηνών πάντα σε συνεργασία με γνωστούς σκηνοθέτες και χορογράφους όπως τη Φρόσω Λύτρα, τη Μαριάννα Κάλμπαρη, τον Άγγελο Μέντη, τον Φώτη Νικολάου. Επίσης έχει δουλέψει σαν καλλιτεχνική επιμελήτρια για την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς (Art Show of 20 Young Artists) και το Μουσείο Γουλανδρή (Gemine Muse). Έργα της βρίσκονται στο ξενοδοχείο Sofitel του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και την Άνδρο.

Η έκθεση οργανώνεται από τον «Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού» του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού(Ο.Κ.Α.Π.Α.)
Επιμέλεια Έκθεσης: Ελίζα Γερολυμάτου, Ιστορικός Τέχνης - Μουσειολόγος 

Innerscapes
Innerscapes
Innerscapes