Η CURRENT Athens είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα προώθησης της σύγχρονης τέχνης.

Εξώφυλλα: #16 Αλέξανδρος Κακλαμάνος

Rodeo Gallery - Piraeus

Πολυδεύκους 41, 18547 Πειραιάς www.rodeo-gallery.com Οδήγησέ με

Five Sound Works / Fundraiser

Είσοδος: Δωρεάν
Εκδήλωση: 08.07.2020, 19:00
08.07.2020-09.07.2020

19:00-21:00

Προσθήκη στο ημερολόγιο 2020:07:08 19:00:00 2020:07:09 23:35:00 Europe/Athens Five Sound Works / Fundraiser Five Sound Works / Fundraiser - More informations on /el/events/event/2953-five-sound-works-fundraiser Rodeo Gallery - Piraeus

Με αφορμή την συμμετοχή μας στη διαδικτυακή πλατφόρμα της Art Basel 2020 των προηγούμενων εβδομάδων σας προσκαλούμε σήμερα και αύριο 9 Ιουλίου, 7 με 9 το απόγευμα, σε έναν καινούργιο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην οδό Πολυδεύκους 39, όπου θα στεγαστεί για δύο μέρες η εμπειρία της έκθεσης των πέντε έργων ανάμεσα στα πόστερ που έχουν δημιουργηθεί από τον Adrien Vasquez*.

Τα έργα τέχνης είναι των: Iman Issa, Ian Law, Sidsel Meineche Hansen, Χριστόδουλου Παναγιώτου και του James Richards. Καθώς ο επισκέπτης θα κινείται μέσα στον χώρο, θα βρίσκει τα αναρτημένα πόστερ που παρουσιάζουν το κάθε έργο το οποίο θα συνοδεύεται από το αντίστοιχο ηχητικό αρχείο.

Το Revolutionary της Iman Issa είναι ένα έργο που παρουσιάστηκε αρχικά στην έκθεση The Ungovernables του New Museum Triennial το 2012, και έκτοτε έχει εκτεθεί πολλές φορές: στην ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος στο Tensta Konsthall (2013), στο MAC-BA, Βαρκελώνη (2015), στην daadgalerie, Βερολίνο (2019), και στο Kunstmuseum, Σανκτ Γκάλεν (2019), μεταξύ άλλων. Το έργο είναι ένα μυθοπλαστικό αφήγημα που έχει συνθέσει η καλλιτέχνις γύρω από τον όρο «επαναστατικός». Παράγεται με τη χρήση λογισμικού μετατροπής κειμένου σε ομιλία.

Ο Ian Law δημιούργησε το Parallel για την πρώτη του ατομική έκθεση για τη Rodeo στην Κωνσταντινούπολη, στο εσωτερικό ενός διαμερίσματος, όταν η γκαλερί μετακόμιζε σε νέο χώρο. Παρουσιαζόταν στους επισκέπτες μέσω iPod ως μια διαγραμματική ανάγνωση φιλίας καθώς εκείνοι έμπαιναν στο καθιστικό. Το έργο είναι ένας μονόλογος του καλλιτέχνη με θέμα τον διαπραγματευμένο χώρο, τον χώρο ανάμεσα στα σώματα, τα αντικείμενα και τις σχέσεις που βρίσκονται σε κίνδυνο. Είναι η πρώτη φορά που το έργο παρουσιάζεται μετά την έκθεση του 2012.

Το Control Room #2 είναι μία ηχητική εγκατάσταση της Sidsel Meineche Hansen, που δημιουργήθηκε για την έκθεση Real Doll Theatre στην KW, Βερολίνο (2018). Χάρη στη συνεργασία με τους Anders Hjortdal Andersen, Asger Hartvig και Holger Hartvig, οι στίχοι ερμηνεύονται ως μία μαγευτική ψαλμωδία που υπνωτίζει. Η εγκατάσταση ήταν μέρος της σειράς PRE-ORDER I-III (που εκτέθηκε στο Kunsthal, Άαρχους (2018), στην KW, Βερολίνο (2018) και το SMK, το Κρατικό Μουσείο Τέχνης της Κοπεγχάγης (2019)), που αντανακλούσε τη συναλλαγή ανάμεσα στο ίδρυμα ανάθεσης και τον ρόλο του καλλιτέχνη τόσο ως παραγωγού όσο και ως προϊόντος.

Όταν ο James Richards εκπροσώπησε την Ουαλία στην Biennale της Βενετίας το 2017,το κεντρικό έργο της έκθεσης Music for the Gift ήταν το Migratory Motor Complex (Μεταναστευτικό Μυοηλεκτρικό Σύμπλεγμα), μία εξακάναλη ηχητική εγκατάσταση που πλημμύριζε το παρεκκλήσι της Santa Maria Ausiliatrice, δημιουργώντας ένα περιβάλλον με αποσπάσματα από ζωντανές ερμηνείες τραγουδιών και συλλογή ψηφιακών ήχων. Ενωμένα σε ένα κολάζ αρμονιών, ο αιθέριος ήχος μεταμορφώνεται σε μία υψηλά σωματική και συναισθηματική εμπειρία. Μετά τη Βενετία, το έργο έχει εκτεθεί σε ατομικές εκθέσεις στο Chapter Art Centre, Κάρντιφ (2018) και στην Collective Gallery, Εδιμβούργο (2019).

Το έργο του Χριστόδουλου Παναγιώτου To Be Willing To March Into Hell for a Heavenly Cause (ουτοπικά τραγούδια σε ερμηνεία του Kristian Finne Kristensen) είναι η καταγραφή μίας performance που πραγματοποιήθηκε σε βόλτα με το καράβι από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι την Αίγινα, ως μέρος της έκθεσης Disco Coppertone, σε επιμέλεια των Locus Ath-ens (2007). Η performance περιλάμβανε επτά τραγούδια από αμερικανικά μιούζικαλ του Ψυχρού Πολέμου, οι στίχοι των οποίων χρησιμοποιούν μετεωρολογικές μεταφορές για ουτοπικές προβολές για ένα καλύτερο μέλλον. Κάθε φορά που παρουσιάζεται η performance, σχεδιάζεται μια αφίσα και αναρτάται στον χώρο της έκθεσης.

*Τα πόστερ των πέντε έργων της έκθεσης έχουν σχεδιαστεί  από τον Adrien Vasquez και υπάρχουν και αυτόνομα ως μία συλλογή 5 + 1 (ένα για κάθε ένα έργο τέχνης και ένα που ανακοινώνει τον θάλαμο) και είναι διαθέσιμα σε έκδοση των 200 αντιτύπων, με ελάχιστη δωρεά τα 100€. Όλες οι δωρεές θα δοθούν απευθείας για τη στήριξη των δράσεων που πραγματοποιεί το Δίκτυο Μέλισσα, μία οργάνωση που υποστηρίζει μετανάστριες και γυναίκες πρόσφυγες στην Ελλάδα προωθώντας την υποστήριξη, την ενδυνάμωση και την ένταξή τους. Τα χρήματα θα δοθούν ως έκτακτη στήριξη σε οικογένειες-θύματα έμφυλης βίας.

Για να κάνετε δωρεά στο Δίκτυο Μέλισσα:

Αναφορά πληρωμής: Five Sound Works Donation

Δικαιούχος τραπεζικού λογαριασμού: Μέλισσα – Δίκτυο Μεταναστριών στην Ελλάδα
Διεύθυνση: Φερών 18, Πλατεία Βικτωρίας, 10434 Αθήνα

Αριθμός Τραπεζικού Λογαριασμού: 19400200200240
IBAN : GR2101 4019 4019 400 200 200 2400
BIC/SWIFT : CRBAGRAAXXX

Τράπεζα: ALPHA BANK SA
Διεύθυνση Τράπεζας: ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ (362), ΣΠ. ΜΕΡΚΟΥΡΗ 72, 116 34 ΑΘΗΝΑ, ΕΛΛΑΔΑ

Με τη κατάθεση σας στείλτε email στο [email protected]