Η CURRENT Athens είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα προώθησης της σύγχρονης τέχνης.

Εξώφυλλα: #16 Αλέξανδρος Κακλαμάνος

Rodeo Gallery - Piraeus

Πολυδεύκους 41, 18547 Πειραιάς www.rodeo-gallery.com Οδήγησέ με

Home vs Owner

Είσοδος: Δωρεάν
Έκθεση: 16.09.2020, 11:00
16.09.2020-05.12.2020

The gallery will be closed from Wednesday 4 November until further notice, due to local lockdown regulations.

Προσθήκη στο ημερολόγιο 2020:09:16 11:00:00 2020:12:05 23:30:00 Europe/Athens Home vs Owner Home vs Owner - More informations on /el/events/event/3037-home-vs-owner Rodeo Gallery - Piraeus

Με μεγάλη χαρά, ανακοινώνουμε την έκθεση home vs owner της Sidsel Meineche Hansen στον Πειραιά, που θα συνοδευτεί από την παράλληλη έκθεση της καλλιτέχνιδος στη Rodeo του Λονδίνου, η οποία θα εγκαινιαστεί στις 10 Οκτωβρίου.

Η Meineche Hansen εξερευνά ένα μετα-ανθρώπινο τοπίο που αποκαλύπτεται με την εκτεταμένη χρήση και παρουσία της τεχνολογίας στη ζωή μας: η υπερβολική χρήση των φαρμακευτικών ουσιών για γενετικές απαιτήσεις και ψυχοτρόπες ανάγκες, η πορνογραφική μεταμόρφωση του σώματος κυρίως μέσω σεξουαλικών μηχανορραφιών που χρησιμοποιούν την τεχνολογική πρόοδο, αλλά και βιομηχανικών μεθοδολογιών ώστε να αποφευχθεί η ηδονή μέσω ερωτικών απεικονίσεων του σώματος, για παράδειγμα η κατασκευή και διανομή τεχνητών σωμάτων, όπως τα άβαταρ, οι κούκλες σεξ και τα ρομπότ.

Το έργο της Meineche Hansen ποικίλλει ως προς τα μέσα και τις μορφές που χρησιμοποιεί: από πολύ αρχαϊκά υλικά, όπως το ξύλο, ο πηλός και το σίδερο – από τα οποία δημιουργούνται χειροποίητα και μοναδικά αντικείμενα – μέχρι επεξεργασμένα με CGI animation και βίντεο, καθώς και άλλα μέσα αναπαραγωγής. Η έκθεση home vs owner περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα αυτής της ποικιλόμορφης και βαθιάς πρακτικής. Τα περισσότερα έργα που εκτίθενται στον Πειραιά, δημιουργήθηκαν μέσα σε περίοδο έξι ετών (2014-2020), έπειτα από αναθέσεις και σε συνεργασία με διάφορους φορείς σε όλον τον κόσμο. Για να αναφέρουμε ορισμένους: Cubitt gallery, Λονδίνο – Künstlerhaus Bremen, Βρέμη – Gasworks, Λονδίνο – Transmission Gallery, Γλασκώβη – Kunsthalle Århus, Άαρχους – KW, Βερολίνο – SMK, Κοπεγχάγη – Chisenhale, Λονδίνο, κ.α.

Το home vs owner είναι ένα νέο έργο από ασήμι, σφυρηλατημένο από την καλλιτέχνιδα σε χυτήριο της Αθήνας, μία παραλλαγή του οποίου θα είναι διαθέσιμη ως πολλαπλό που θα συνοδεύει την έκθεση.

Σε μια προσπάθεια να διατηρήσουμε την γκαλερί ασφαλή και ακολουθώντας τις οδηγίες, περιορίζουμε τον αριθμό των επισκεπτών κάθε φορά. Η γκαλερί είναι επίσης ανοιχτή κατόπιν ραντεβού, επικοινωνήστε μαζί μας για να κανονίσετε.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, θα υπάρξει σημαντικός περιορισμός επισκεπτών (όριο 20 ατόμων και στους δύο χώρους).