Η CURRENT Athens είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα προώθησης της σύγχρονης τέχνης.

Εξώφυλλα: #16 Αλέξανδρος Κακλαμάνος

Atopos Contemporary Visual Culture

Σαλαμίνος 72, 10435 Αθήνα www.atopos.gr Οδήγησέ με

#RevoltingBodies // ABROSEXUAL

Είσοδος: Δωρεάν
Εγκατάσταση: 17.11.2021, 16:00
17.11.2021-26.11.2021

Τετάρτη, 16:00-20:00
Πέμπτη & Παρασκευή, 12:00-18:00
Σάββατο,12:00-16:00
Προκράτηση θέσης: εδώ

Προσθήκη στο ημερολόγιο 2021:11:17 16:00:00 2021:11:26 23:12:00 Europe/Athens #RevoltingBodies // ABROSEXUAL #RevoltingBodies // ABROSEXUAL - More informations on /el/events/event/3398-revoltingbodies-abrosexual Atopos Contemporary Visual Culture

Στο πλαίσιο του #RevoltingBodies / Έκθεση I ο καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Κωτσής παρουσιάζει στον ATOPOS την εγκατάσταση ABROSEXUAL.

Ο καλλιτέχνης μας εισαγάγει στη συλλογή του συλλέκτη Θέμη Ραγιά. Το "cabinet of curiosities" (συλλογή αξιοπερίεργων πραγμάτων) του Ραγιά αποτελείται από διακοσμητικά αντικείμενα που φέρουν -ή αποτελούν τα ίδια- σύμβολα και εμβλήματα. Αυτά τα "objets d'art" αντλούν από την παραδοσιακή τέχνη, έχουν όμως παραχθεί μαζικά καθώς απευθύνονται κυρίως στην τουριστική αγορά. Ως εκ τούτου η συλλογή του Ραγιά είναι γεμάτη από συμβολισμούς και έννοιες που συνδέονται με το κυρίαρχο εθνικό αφήγημα στην Ελλάδα, από τον μεσοπόλεμο και μετά.
Ο όρος Abrosexual ως τίτλος της έκθεσης, παρουσιάζει τη συλλογή ως ένα σύνολο από χαριτωμένα και κομψά αντικείμενα, τα οποία είναι ταυτόχρονα φορείς ρευστών και ευμετάβλητων νοημάτων.
Ο καλλιτέχνης επιμελείται τη συλλογή στο πλαίσιο του #RevoltingBodies / Έκθεση I, επιχειρώντας να σχηματοποιήσει το ενδιαφέρον που μοιράζεται με τον συλλέκτη Θέμη Ραγιά, αναφορικά με την πτωτική τροχιά που διαγράφουν τα σύμβολα σε βάθος χρόνου. Σε συνέχεια της πρακτικής που ακολουθεί, ο καλλιτέχνης σχεδίασε μια κατασκευή ειδικά για τις ανάγκες του χώρου. Η κατασκευή διευκολύνει στο να παραταχθούν και να παρουσιαστούν τα αντικείμενα της συλλογής. Ως συνολικό αποτέλεσμα η εγκατάσταση που προκύπτει, ενσαρκώνει το διάλογο ανάμεσα στον καλλιτέχνη και τον συλλέκτη.

Σχετικά με την καλλιτέχνη:
Ο Κωνσταντίνος Κωτσής (γεν.1989, Αθήνα), είναι απόφοιτος του προπτυχιακού και μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει επίσης παρακολουθήσει μέρος των σπουδών του στο UFR Arts, Philosophie, Esthétique τμήματος του πανεπιστημίου Paris 8 στο Παρίσι. Αναπτύσει την έρευνα του και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τις κατασκευές. Έργα του έχουν εκτεθεί σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με πιο σημαντικές από αυτές: Unhappy Monuments (2020, ΟΠΑΝΔΑ & ARTWORKS, Πάρκο Ελευθερίας, Αθήνας) Αστερισμοί στο Χώμα (2018, NEON, Κτίριο Αρχαιολογικής Συλλογής Κουφονησίου, Άνω Κουφονήσι), Η Ακρόπολη στο Βυθό (2018, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Αίθουσα "Νίκος Κεσσανλής", Αθηνά), Notes On Division, The Kids Want Communism Third Instalment (2017, Μουσείο Bat Yam, Ισραήλ), Στο στόμα του λύκου να πεθάνει να πεθάνει (2014, Σπίτι της Κύπρου, Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αθηνά). Στην πρώτη του ατομική έκθεση In Standing Waters (2021, CLOSING SOON, Αθήνα) εξερεύνησε το πως κατασκευάζεται μια μετάβαση στο δημόσιο χώρο.

Το πρότζεκτ #RevoltingBodies προβάλλεται και ψηφιακά στον ιστότοπο revoltingbodies.gr.