Η CURRENT Athens είναι μία πλατφόρμα μη ιεραρχικής προώθησης της σύγχρονης τέχνης.

ΚΕΘΕΑ Reload 2.0: η τέχνη της απεξARTησης

Είσοδος: Δωρεάν
Εγκαίνια: 19.06.2017, 12:00
19.06.2017-22.06.2017
Προσθήκη στο ημερολόγιο 2017:06:19 12:00:00 2017:06:22 23:55:00 Europe/Athens ΚΕΘΕΑ Reload 2.0: η τέχνη της απεξARTησης ΚΕΘΕΑ Reload 2.0: η τέχνη της απεξARTησης - More informations on /el/events/event/389-kethea-reload-2-0-i-techni-tis-apexartisis Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών-Ίδρυμα Ωνάση

Για δεύτερη χρονιά, μουσική, θέατρο, χορός, ταινίες, εικαστικά από το ΚΕΘΕΑ στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση / Οnassis Cultural Centre Athens. Οι δημιουργικές ομάδες του ΚΕΘΕΑ μας καλούν να ανοίξουμε τα μάτια, να τεντώσουμε τα αυτιά, να νιώσουμε το πάθος για δημιουργία όλων εκείνων που, με όχημα την τέχνη, έχουν αποφασίσει να γυρίσουν σελίδα στη ζωή τους.
Ζήστε μαζί τους το ταξίδι!

ΕΚΘΕΣΕΙΣ
19-22 Ιουνίου | Σε όλα τα φουαγιέ της Στέγης

«φωτο-ΖΩ-γραφιές»
Η φωτογραφία είναι παιχνίδι. Παιχνίδι για «μεγάλα» παιδιά...
Η ζωγραφική είναι χαρά. Ό,τι δημιουργικότερο έχει κατακτήσει ο άνθρωπος για να αποτυπώσει τη μαγεία του κόσμου.
Η ομάδα φωτογραφίας και η ομάδα ζωγραφικής του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗενώνουν τις δυνάμεις τους. Επιδιώκουν να ελαφρύνουν τη δύσκολη καθημερινότητα, να «παίξουν» με όσα μέσα διαθέτουν, να μοιραστούν τις δυσκολίες και τα λάθη τους, να ηρεμήσουν τις ψυχές τους και να ζωγραφίσουν χαμόγελα στα χείλη μας.
Συντελεστές
Θανάσης Σπηλιόπουλος: ζωγράφος
Μανώλης Τσάφος: φωτογράφος
Ομάδα φωτογραφίας ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Ομάδα ζωγραφικής ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

«Μουσείο Θρυμματισμένων Σκέψεων»
Μεταμορφώνεται η λέξη; Η ομάδα κεραμικής του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ στήνει μια εικαστική εγκατάσταση κεραμικών γλυπτών, σχεδίων, κοπτικών γραμμάτων και μικρών προβολών. Στοχάζεται πάνω στις έννοιες της γραφής, της λέξης και της εικόνας, θέλοντας να ερμηνεύσει τις αλληλοσυμπληρωματικές λειτουργίες τους, αλλά και τις εικαστικές αντιστοιχίες τους με επιλεγμένα έργα.

«Έκθεση αφίσας ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ»
Τα μέλη της ομάδας επαγγελματικής κατάρτισης γραφιστικής του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ παρουσιάζουν μια σειρά από αφίσες, που έχουν φιλοτεχνήσει από το 2000 έως και σήμερα.

«Επαγγελματικός προσανατολισμός»
Κάποιοι μεταφράζουν την ανθρώπινη αξία με γνώμονα τη συσσώρευση γνώσεων, τα επίκτητα προσόντα και την υλική παντοδυναμία. Η ομάδα φωτογραφίας του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ έχει άλλη γνώμη… Μέσα από μια σειρά 26 έγχρωμων φωτογραφιών, υπογραμμίζει την ανάγκη του ανθρώπου συνεχώς να αναζητά, να προσφέρει, να αναδεικνύει το μεγαλείο του είδους του, μέσα από τη δουλειά του.

«Η Σκοτεινή Πλευρά της Κερήθρας»
Έχοντας ως έμπνευση την κοινωνία της μέλισσας –την υλική μορφή, τη λειτουργικότητα των κερηθρών, την οικονομία και τη λογική που τη διέπουν– η ομάδα μελών του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ ερευνά τη φαντασιακή διάσταση της κατοίκησης και της συνύπαρξης. Χρησιμοποιώντας λάστιχο, καουτσούκ, κερί, άχυρα, πηλό, καλάμια, στάχτη, αναζητά τους τρόπους που η ύλη και η ιδέα μετασχηματίζονται πλαστικά, τόσο στη γλυπτική όσο και στην κοινωνία.

Συντελεστές
Eικαστικός: Κώστας Σαχπάζης
Εικαστική ομάδα της Ανοικτής Δομής Υποστήριξης ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ
Εικαστική ομάδα του Συμβουλευτικού Σταθμού Πειραιά ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ

ΚΕΘΕΑ Reload 2.0: η τέχνη της απεξARTησης