Η CURRENT Athens είναι μία πλατφόρμα μη ιεραρχικής προώθησης της σύγχρονης τέχνης.

ΚΕΘΕΑ Reload 2.0: η τέχνη της απεξARTησης

Είσοδος: Δωρεάν
Συζήτηση: 22.06.2017, 19:00

Η είσοδος είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από κάθε εκδήλωση.

Προσθήκη στο ημερολόγιο 2017:06:22 19:00:00 2017:06:22 19:00:00 Europe/Athens ΚΕΘΕΑ Reload 2.0: η τέχνη της απεξARTησης ΚΕΘΕΑ Reload 2.0: η τέχνη της απεξARTησης - More informations on /el/events/event/390-kethea-reload-2-0-i-techni-tis-apexartisis Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών-Ίδρυμα Ωνάση

Για δεύτερη χρονιά, μουσική, θέατρο, χορός, ταινίες, εικαστικά από το ΚΕΘΕΑ στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση / Οnassis Cultural Centre Athens. Οι δημιουργικές ομάδες του ΚΕΘΕΑ μας καλούν να ανοίξουμε τα μάτια, να τεντώσουμε τα αυτιά, να νιώσουμε το πάθος για δημιουργία όλων εκείνων που, με όχημα την τέχνη, έχουν αποφασίσει να γυρίσουν σελίδα στη ζωή τους.
Ζήστε μαζί τους το ταξίδι!

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Πέμπτη 22 Ιουνίου

19:00 | Συζήτηση | Φουαγιέ 5ου ορόφου
«Η θεραπεία της τέχνης»

Ο δρόμος της τέχνης είναι συχνά βοηθητικός σε εκείνον της θεραπείας: μετουσιώνει το «τραύμα», ανιχνεύει προσωπικές δεξιότητες και κλίσεις, ξεκλειδώνει συναισθηματικά, κοινωνικοποιεί, γκρεμίζει προκαταλήψεις και στερεότυπα. Θεραπευτές και καλλιτέχνες που έχουν δουλέψει με ανθρώπους που παλεύουν με την εξάρτηση θα αναζητήσουν τους μηχανισμούς με τους οποίους η τέχνη απελευθερώνει, αλλά και τα όρια στη σχέση τέχνης και θεραπείας.

Συντονιστής: Phaedon Kaloterakis, Ειδικός Βοηθός Διευθυντή ΚΕΘΕΑ

Συμμετέχοντες:
Niovi Zarampouka-Chatzimanou: επιμελήτρια Μ.Ε.Σ.Α. (Μουσείο Ελεύθερης Σκέψης Ανθρώπων)
Ειρήνη Τσαλέρα: Yπεύθυνη εκπαίδευσης Κεθεα Εν δρασει: «Κρατούμενος-Δημιουργός – Πολιτικό ον» – Έκθεση του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στο Athens & Epidaurus Festival
Θοδωρής Γαλιγαλίδης: Yπεύθυνος του εργαστηρίου Κεραμικής και Γυαλιού του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ (κεραμίστας): Η κεραμική τέχνη στην απεξάρτηση: Εκπαίδευση στην ιαπωνική τέχνη του RAKU σε ομάδα μελών θεραπευτικών προγραμμάτων απεξάρτησης.
Κλειώ Μακρή: Γλύπτρια και εικαστική θεραπεύτρια στη Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ

Η είσοδος είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από κάθε εκδήλωση.

ΚΕΘΕΑ Reload 2.0: η τέχνη της απεξARTησης