Η CURRENT Athens είναι μία πλατφόρμα μη ιεραρχικής προώθησης της σύγχρονης τέχνης.

Εξώφυλλα: #17 Δήμητρα Κονδυλάτου

SEE GIRLS

Είσοδος: Δωρεάν
Εγκαίνια: 04.11.2022, 19:00
04.11.2022-09.11.2022

Εγκαίνια: 04.11.2022, 19:00-22:00
Διάρκεια: 19-28.11.2022 
Σάββατο, Κυριακή: 15:00-20:00,
Δευτέρα-Τετάρτη: 18:00-21:00

Προσθήκη στο ημερολόγιο 2022:11:04 19:00:00 2022:11:09 23:39:00 Europe/Athens SEE GIRLS SEE GIRLS - More informations on /el/events/event/3967-see-girls ERGO Collective

Η ERGO Collective παρουσιάζει τη σόλο έκθεση SEE GIRLS της Frederikke Jul Vedelsby. Το SEE GIRLS είναι ένα έργο σε φιλμ 16mm, σχέδιο και κείμενο και είναι η πρώτη φορά που η καλλιτέχνης παρουσιάζει έργα στην Ελλάδα.

Το σώμα είναι εκπληκτικό. Σήμερα το πρωί κόπηκα όταν έκοβα ψωμί. Τώρα θέλω να ξεκουραστώ και η πληγή μου έχει επουλωθεί.
Σε ευχαριστώ για την κάρτα σου. Παρόλο που την έστειλες πριν από 7 μήνες, μόλις την παρέλαβα. Το timing ήταν τέλειο. Έφτασε την ημέρα των γενεθλίων μου.

Μου έχουν πει ότι οι άνθρωποι θέλουν φωτογραφίες ανθρώπων που γνωρίζουν, και όχι αγνώστων. Είναι όμως ενδιαφέρον ότι οι άνθρωποι αγοράζουν πίνακες άλλων ανθρώπων. Οι πίνακες και οι φωτογραφίες έχουν μεγάλη διαφορά.

Κάθεται ανάμεσα σε μερικές πέτρες.
Κάποιος έρχεται και λέει κάτι που εκείνη δεν μπορεί να ακούσει. Στην αρχή, βλέπει απλώς το στόμα του να κινείται, κόκκινο, στρογγυλό και αξιοσημείωτο, μετά η φωνή του γίνεται πιο καθαρή. Κάτι λέει για τις πέτρες.
Είναι ωραίος ο τρόπος που απλώνονται οι πέτρες εδώ. Πολλές από τις πέτρες βρίσκονταν κάτω από το πάτωμα του σπιτιού μας σε διάφορα σημεία. Μετακινήσαμε τα πατώματα και όταν σκάβαμε κάτω από το πάτωμα, περιστασιακά συναντούσαμε μεγάλες πέτρες. Ήταν χαρούμενες που σηκώθηκαν στον αέρα, αντί να είναι παρατημένες κάτω από το πάτωμα.
Κάτω από το πάτωμα της κρεβατοκάμαρας μου, υπήρχαν δύο πέτρες που τις βγάλαμε και τοποθετήσαμε σε διάφορα σημεία στον κήπο. Και μετά υπήρχε ακόμη μία πέτρα. Ήταν τόσο μεγάλη που δεν μπορούσαμε να τη μετακινήσουμε από τη θέση της, οπότε βρίσκεται ακόμα κάτω από την κρεβατοκάμαρά μου. Είναι πολύ ξεχωριστή. Κάτω από την κρεβατοκάμαρά σου.

Το στόμα της Siri είναι πολύ μικρότερο τώρα και μπορεί να φιλοξενήσει μόνο μικρά μηνύματα. Υποθέτω ότι είναι εντάξει. Η αδερφή Siri είναι ένα ξωτικό-μηχανή και σας παρακαλώ να συγχωρείτε τα λάθη.

Η παραλία θα είναι εκεί, η άμμος και το νερό, και τα see girls θα μας περιμένουν.

Η Frederikke Jul Vedelsby (γ. Cph. DK) είναι καλλιτέχνης σε residency στο Δανικό Ινστιτούτο στην Αθήνα (DIA) για τους μήνες Οκτώβρη-Νοέμβρη, είναι κάτοχος MFA από την ακαδημία τέχνης του Malmö (SE), σπούδασε critical writing στο Biskops Arnö (SE), ήταν καλλιτέχνης στο residency στο LungA (IS), Can Serrat (ES) και συμμετείχε στο πρόγραμμα ανεξάρτητων σπουδών Maumaus (PT) και Materia Abierta (MX). Η Frederikke φτιάχνει τα λαδοπαστέλ τα οποία χρησιμοποιεί στα έργα της και βλέπει το βίντεο ως μια συνεργασία με τους ανθρώπους με τους οποίους μαγνητοσκοπεί.

Η Frederikke θα ήθελε να ευχαριστήσει τη ζωγράφο Alba Enström και την τραγουδίστρια Suzanna Holland για τη συμμετοχή τους στο έργο.

Η ERGO Collective είναι μια δημιουργική πλατφόρμα που βασίζεται στην αρχή της συνεργασίας.

SEE GIRLS