Η CURRENT Athens είναι μία πλατφόρμα μη ιεραρχικής προώθησης της σύγχρονης τέχνης.

The Fault in our Stars

Είσοδος: Δωρεάν
Εγκαίνια: 10.11.2022, 19:00
10.11.2022-10.12.2022

Τρίτη-Παρασκευή: 11:00-19:00,
Σάββατο: 11:00-17:00

Προσθήκη στο ημερολόγιο 2022:11:10 19:00:00 2022:12:10 23:41:00 Europe/Athens The Fault in our Stars The Fault in our Stars - More informations on /el/events/event/3983-the-fault-in-our-stars The Breeder

Η γκαλερί The Breeder παρουσιάσει στο Breeder Feeder τη νέα ατομική έκθεση του Δημήτρη Γκέτσι με τίτλο The Fault in our Stars. Η έκθεση περιλαμβάνει μια σειρά επιτοίχιων ανάγλυφων έργων με το χαρακτηριστικό στυλ του καλλιτέχνη. Τα νέα γλυπτά από ρητίνη θυμίζουν το μαρμάρινο ανάγλυφο διάκοσμο των μνημείων της Αρχαίας Ελλάδας και της Αρχαίας Ρώμης, συνδυάζοντας το κλασικό εικαστικό λεξιλόγιο με μια σύγχρονη ευαισθησία. Στα έργα του κατοικούν γυναικείες φιγούρες, υβριδικές οντότητες και ζώα. Ο Γκέτσις χρησιμοποιεί τη μυθολογία ως πηγή άντλησης υλικού για την έρευνά του πάνω στον τρόπο που το κοινωνικό πλαίσιο του μετά-αποικιακού και πατριαρχικού κόσμου έχει διαμορφώσει την εποχή μας.

Σε αντίθεση με την κυρίαρχη αναπαράσταση του ιδεώδους λευκού αντρικού σώματος που βλέπουμε στην κλασική τέχνη, ο Γκέτσις προτείνει υβριδικά όντα και ανδρείκελα που δημιουργούν νέες ιεραρχίες και δυναμικές. Στα έργα του συγχωνεύονται τα όρια μεταξύ των στερεοτυπικών ορισμών του αρσενικού και του θηλυκού, του μαύρου και του λευκού, του ανθρώπου και του ζώου.

Οι πρωταγωνιστές του Δημήτρη Γκέτσι ξεφεύγουν από τους περιορισμούς μιας σταθερής, συνεκτικής ταυτότητας. Προτείνουν έναν εαυτό, απελευθερωμένο, γεμάτο δυνατότητες. Η κριτική του στα υπάρχοντα κοινωνικά πρότυπα και η πρότασή του για μία νέα πολιτική ταυτότητα παρουσιάζεται εδώ με σάτιρα και χιούμορ. Τα γλυπτά του, εμπνευσμένα από την αρχαιότητα, υιοθετούν σύγχρονες αναφορές από την ελληνική pop κουλτούρα, τη μόδα και τη μουσική. Έργα όπως το Woman Warrior και το Social Visibility συνομιλούν εξίσου και με τις τελευταίες καμπάνιες του οίκου Balenciaga και τον διάσημο κορσέ της Schiaparelli, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύουν υβριδικές ανδρόγυνες αναπαραστάσεις της γυναικείας φιγούρας.

Ο Δημήτρης Γκέτσις (1993) αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας το 2016 ενώ παράλληλα σπούδασε στο Μόναχο στην Akademie der Bildenden Kunste. Πρόσφατες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις περιλαμβάνουν: Attempt vol.I: Iridescent Lover Knife, We are Bud, Αθήνα (2017); Chromatic Festival Art Contemporary Club, Μόντρεαλ (2019); Accidental Encounters, for Grace/Athens, Aθήνα (2018); I Need A Hero Action Field Kodra / Kodra Fresh, Mακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (2014).

The Fault in our Stars

Dimitris Gketsis, Justice and revenge (woman huntress), detail view, polyester resin with fiberglass, copper leaf, 116.5 x 80 x 4cm