Η CURRENT Athens είναι μία πλατφόρμα μη ιεραρχικής προώθησης της σύγχρονης τέχνης.

Εξώφυλλα: #17 Δήμητρα Κονδυλάτου

Desire Lines

Επιμέλεια: Ελένη Ρήγα
Είσοδος: Δωρεάν
Εγκαίνια: 24.11.2022, 19:00
24.11.2022-30.11.2022
Προσθήκη στο ημερολόγιο 2022:11:24 19:00:00 2022:11:30 23:54:00 Europe/Athens Desire Lines Desire Lines - More informations on /el/events/event/3999-desire-lines Snehta Residency Ελένη Ρήγα

Desire Lines
Ομαδική έκθεση με έργα των Iza Koczanowska, Minsun Kim and Ruby Reding Σε επιμέλεια της Ελένης Ρήγα

Ημέρα εγκαινίων: Πέμπτη 24/11, 19:00-22:00
Τοποθεσία: I. Δροσοπούλου 47, Κυψέλη, Αθήνα Διάρκεια της έκθεσης: 24/11 - 30/11

H ομαδική έκθεση «Desire Lines» αποτελείται από έργα των Iza Koczanowska, Minsun Kim και Ruby Reding σε επιμέλεια της Ελένης Ρήγα. Ο τίτλος αντλεί έμπνευση από την αρχιτεκτονική τοπίου και την κουήρ φαινομενολογία, το πεδίο της φιλοσοφίας που εξετάζει τη βιωμένη εμπειρία και την κουήρ ταυτότητα. Υποδηλώνει τις απροσδόκητες συναντήσεις, τα σημάδια και τα αντικείμενα που μας οδηγούν να ακολουθήσουμε εναλλακτικά μονοπάτια, τα οποία συχνά βασίζονται περισσότερο στην επιθυμία παρά στη λογική. Κατά τη διάρκεια της τρίμηνης διαμονής τους, οι τρεις καλλιτέχνιδες δημιούργησαν νέα έργα κατευθύνοντας το σώμα τους προς ή μακριά από ορισμένα αντικείμενα και επηρέασαν αμοιβαία η μια την κατεύθυνση της άλλης.

Η Iza Koczanowska ξεκινά από την παραδοχή ότι ο δημόσιος χώρος δεν σχεδιάστηκε για να φιλοξενεί γυναικεία σώματα. Αμφισβητώντας το φόβο, δημιουργεί νέα έργα αξιοποιώντας την τεχνολογία και αφομοιώνοντας αρχιτεκτονικά υλικά με σκοπό να προτείνει νέες αστικές παρεκκλίσεις.

Η Minsun Kim συμπλέκεται με την έννοια του χρόνου εισάγοντας πολιτιστικές και φιλοσοφικές αναφορές από την πατρίδα της, την Κορέα. H καλλιτέχνις διασπά τους χρονικούς περιορισμούς και τις γραμμικές αφηγήσεις προτείνοντας κυκλικές και συνυφασμένες φόρμες.

Η Ruby Reding καταπιάνεται με πολύπλοκα θέματα τοξικότητας και βιοποικιλότητας ξεκινώντας μια επιτόπια έρευνα σε διάφορες παραποτάμιες τοποθεσίες ακολουθώντας μια περιπλανώμενη στα απομεινάρια μιας μέχρι πρότινος πλούσιας φυσικής πηγής.

Γραφιστικό: Κατερίνα Κάζου
Tο φετινό πρόγραμμα φιλοξενίας τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Η συμμετοχή της Ruby Reding υποστηρίζεται από το Arts Council England.

Desire Lines