Η CURRENT Athens είναι μία πλατφόρμα μη ιεραρχικής προώθησης της σύγχρονης τέχνης.

Εξώφυλλα: #17 Δήμητρα Κονδυλάτου

Salty Tissue

Επιμέλεια: Σοφία Καλβουρτζή
Είσοδος: Δωρεάν
Εγκαίνια: 12.01.2023, 19:00
12.01.2023-29.01.2023

Τετάρτη-Κυριακή: 17:00-21:00

Προσθήκη στο ημερολόγιο 2023:01:12 19:00:00 2023:01:29 22:22:00 Europe/Athens Salty Tissue Salty Tissue - More informations on /el/events/event/4105-salty-tissue OKAY initiative space Σοφία Καλβουρτζή

Το OKAY initiative space σας προσκαλεί στο "Salty Tissue" στην πρώτη ατομική έκθεση της Anna Jarosz στην Ελλάδα. Την Πέμπτη 12/01, ώρα 19:00, Κεφαλληνίας 7, Κυψέλη.

Η Anna Jarosz (1996, Πολωνία) είναι πολυμεσική καλλιτέχνις που εξερευνά το τραύμα, και την εμπειρία του θηλυκού σώματος ως συλλογική μνήμη, συνθέτοντας εγκαταστάσεις ως συμμετοχικές εμπειρίες. 

Με το "Salty Tissue" η καλλιτέχνις καταλαμβάνει τον εκθεσιακό χώρο με αλάτι και παίζει με σεντόνια χαρισμένα και κεντημένα από τη γιαγιά της. Πειραματίζεται με το νερό και τις μορφές του αλατιού δημιουργώντας τις προσωπικές τις αλυκές, ένα υβριδικό σύστημα "ανθρώπινων" ιστών, βουτηγμένο σε λίμνες ροζ, που μοιάζουν να πιτσίλισαν άναρχα τα καθαρά σεντόνια. Το φως και οι κινήσεις μας στον χώρο προκαλούν μια διαρκή μετάλλαξη του έργου.

Το αλάτι λειτουργεί ως μέσο προστασίας και ως το βασικό υλικό συντήρησης της μνήμης των γυναικών της οικογένειας. Τα υφάσματα και οι λίμνες κρυσταλλώνουν μέρα με τη μέρα, σα να διαφυλάττουν τα μυστικά της καλλιτέχνιδας και των επισκεπτών/τριών ως κάτι το πολύτιμο.

Μια διαδικασία "συντήρησης" που οδηγεί στη μεταμόρφωση, ένα οξύμωρο.

Με την είσοδο στο χώρο, αποδεχόμαστε την πρόσκληση της καλλιτέχνιδας να γίνουμε συμμετέχοντες/ουσες/οντα του ευαίσθητου αυτού έργου. 

Ένα πλωτό καλλιτεχνικό έργο που καθρεφτίζει την ουσία των σωμάτων μας. Μια μετάλλαξη της συλλογικής μας μνήμης.
 
Επιμέλεια: Σοφία Καλβουρτζή

Οπτική ταυτότητα: Lucia Peralta

Συνεργάτις Καλλιτέχνιδας: Maria Sznapka

Με την υποστήριξη: Instytut Adama Mickiewicza, Δήμος Αθηναίων, Wódka Wyborowa, Radio Kapitał

Ευχαριστούμε τις/τους: Βαγγέλης Βροχίδης, Χριστίνα Δαδίνου, Γιάννης Καζάκης, Ιωάννα Κανελλοπούλου, Ελένη Μαβίδου, Χρήστος Χαντζής

Salty Tissue