Η CURRENT Athens είναι μία πλατφόρμα μη ιεραρχικής προώθησης της σύγχρονης τέχνης.

Εξώφυλλα: #17 Δήμητρα Κονδυλάτου

Escapism in Athens

Είσοδος: Δωρεάν
Εγκαίνια: 19.01.2023, 18:00
19.01.2023-04.02.2023

Πέμπτη-Σάββατο: 17:00-20:00

Προσθήκη στο ημερολόγιο 2023:01:19 18:00:00 2023:02:04 22:41:00 Europe/Athens Escapism in Athens Escapism in Athens - More informations on /el/events/event/4115-escapism-in-athens FokiaNou Art Space Mary Cox, Παναγιώτης Βούλγαρης

Η ζωή είναι εκ των πραγμάτων αγχωτική, ιδιαίτερα όταν ζεις στη μεγάλη πόλη. Συχνά βιώνουμε δυσάρεστες, βαρετές, ακόμη και μίζερες στιγμές που θα προτιμούσαμε να τις αποφύγουμε. Αποζητάμε την φυγή από αυτές, μέσα από δραστηριότητες που απομακρύνουν το μυαλό και το σώμα από τα προβλήματα και την καθημερινότητα. Οι μέθοδοι διαφυγής μπορεί να ποικίλουν και να είναι ιδιαίτερα διαφορετικοί για τον καθένα, περιλαμβάνοντας τα ταξίδια, το διάβασμα, τη μουσική, τον αθλητισμό, το χορό, την κηπουρική, αλλά και τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, το άσκοπο περπάτημα στη πόλη, το περιστασιακό σεξ, ίσως και την απόλαυση του να μη κάνεις απολύτως τίποτα.

Διερευνώντας ότι μας οδηγεί στην εκτόνωση, τη χαρά και την ονειροπόληση, τις μικρές δόσεις ευτυχίας μέσα στη πόλη, η FokiaNou Art Space, συνεχίζοντας τις ομαδικές εκθέσεις του Ιανουαρίου με θέμα την Αθήνα, πραγματοποίησε ακόμα μια ανοιχτή πρόσκληση προς τους καλλιτέχνες της πόλης, ζητώντας τους να αναδείξουν τις χαρακτηριστικότερες αθηναϊκές εκφάνσεις διαφυγής, σε οποιαδήποτε μορφή. Το αποτέλεσμα αυτής της αναζήτησης, παρουσιάζεται στην έκθεση “Escapism in Athens” που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 με τη συμμετοχή 25 εικαστικών σε επιμέλεια του Παναγιώτη Βούλγαρη και της Mary Cox.

Συμμετέχοντες: Μαριανέλη Αναστασιάδου, Μαρία Αργυρακοπούλου, Adrienne Delbecq-Backos, Δήμητρα Γούναρη, Ιλιάνα Θεοδωροπούλου, Βασιλική Κανέλλου,  Μαρία Καρασαββίδου, Καλλιόπη Κουκλινού, Mary Cox, Γιώργος Κωστάκης, Κώστας Λαλές, Πάνος Λιάπης, Δήμητρα Μαλταμπέ, Μαρία Μπουρμπού,  Δέσποινα Πανταζή,  Λία Πέτρου, Ελευθερία Ραπανάκη, Geeta Roopnarine, Stella Sevastopoulos, Χριστίνα Σύλβια Σημαντήρα, Τζώρτζια Maggy Τουλιάτου,  Κωνσταντίνα Χαλκιά, Σοφία Χαρώνη, Κατερίνα Χριστοπούλου, Δημήτρης Χρυσαφίδης.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βούλγαρης και Mary Cox

Ο χώρος σύγχρονης τέχνης FokiaNou Art Space είναι ένας δραστήριος καλλιτεχνικός πυρήνας που ενθαρρύνει τη συνεργασία Ελλήνων και ξένων εικαστικών, συνεισφέροντας στην εγχώρια καλλιτεχνική κοινότητα. Ένα διαμέρισμα σε μια παλιά πολυκατοικία του κέντρου της Αθήνας έχει μετατραπεί σε ένα χώρο έκφρασης και δημιουργίας ανοιχτό σε όλους. Από το 2016 υπό την διεύθυνση και την επιμέλεια των εικαστικών Παναγιώτη Βούλγαρη και Mary Cox, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 50 ομαδικές, διατομικές και ατομικές εκθέσεις, καθώς επίσης εργαστήρια και ομιλίες.

www.fokianou247.gr

Escapism in Athens