Η CURRENT Athens είναι μία πλατφόρμα μη ιεραρχικής προώθησης της σύγχρονης τέχνης.

Εξώφυλλα: #17 Δήμητρα Κονδυλάτου

Απάνθισμα

Επιμέλεια: Ελίζα Γερολυμάτου
Είσοδος: Δωρεάν
Εγκαίνια: 31.01.2023, 19:30
31.01.2023-10.03.2023

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη: 12:30-15:30,
& κατόπιν ραντεβού στο: [email protected]   

Προσθήκη στο ημερολόγιο 2023:01:31 19:30:00 2023:03:10 23:47:00 Europe/Athens Απάνθισμα Απάνθισμα - More informations on /el/events/event/4125-apanthisma Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα Ελίζα Γερολυμάτου

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό υποδέχεται τον Νοέμβριο στις αίθουσες της το ζωγραφικό έργο της  Ελληνίδας Ζωγράφου Έφης Μάνου με τίτλο «Απάνθισμα».

Στα έργα αυτά - που είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς εικαστικών αναζητήσεων σε βάθος χρόνου πάνω στην ανθρώπινη μορφή, στα τοπία και στα γεωμετρικά σχήματα, ως σύμβολα της ύπαρξης - η Έφη Μάνου αξιοποιεί όλο το εύρος του χρωματικού κύκλου, καταφέρνοντας να το προσαρμόσει κάθε φορά στην ιδιαίτερη συναισθηματική και γενικότερη συνθήκη που αποτυπώνει.

Η ανθρώπινη μορφή δεσπόζει στον περιβάλλοντα χώρο, δίχως να τον επικαλύπτει αλλά βρίσκεται σε συνέργεια με αυτόν. Αντανακλά μέσα από αυτή τη δυαδικότητα τη βαθύτερη αλληλεπίδραση τους. Οι μορφές εκφράζουν με ενάργεια το μεγαλείο της ανθρώπινης σκέψης και δημιουργίας - της αστείρευτης παραγωγικότητας μέσω της τέχνης.

Ο ψυχισμός των οργανοπαιχτών, των τραγουδιστών, των παρατηρητών που παρουσιάζονται στα έργα ταυτίζεται με τη μουσική, όχι ως μια στατική συνθήκη έξω από αυτούς, αλλά ως συστατικό στοιχείο της καθημερινότητάς τους.

Στα πιο αφαιρετικά έργα κυριαρχούν οι διαφορετικές υφές. Αυτές σε συνδυασμό με τη γεωμετρία, κύρια μέσω της χρήσης της σφαίρας – στοιχείο πληρότητας – αλλά και τη χρήση των βασικών χρωμάτων, συνθέτουν ένα στιβαρό, ενιαίο σχήμα.

Συντείνουν, έτσι, παρά την απουσία της ανθρώπινης φιγούρας, στην εξωτερίκευση ενός διαφορετικού κάθε φορά συναισθηματικού εύρους από την πλευρά του θεατή.

Η έκθεση οργανώνεται από τον «Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού» του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού(ΟΚΑΠΑ)

H χρήση μάσκας εντός της Πινακοθήκης είναι υποχρεωτική.

Απάνθισμα